Next Interior | Next Exterior

Because class never goes out of style

Next Exterior PDF Afdrukken E-mail


Een tuin is in feite ook een ruimte, net als binnen. Het heeft alleen geen plafond en je kan niet volledig dezelfde materialen gebruiken. Maar het blijft een ruimte waar je je prettig wilt voelen.
Een veel gehoorde uitspraak van de laatste jaren is dat je binnen naar buiten moet halen. Deze uitspraak is zoveel gebruikt dat hij afgezaagd geworden is, maar het is vaak wel de waarheid. In veel gevallen wil je de stijl die je binnen hebt, doortrekken naar je tuin, zodat je tuin het verlengstuk wordt van je woonkamer.

Ik kan een reeds bestaande tuin met een aantal kleine wijzigingen veranderen. Het kan ook zijn dat we het hele bestaande tuinontwerp op de schop gooien en vanaf niets beginnen. Door kleuren en materialen kan ik het aan laten sluiten op een ruimte waar je zelf al tevreden over bent, of we slaan een heel nieuwe weg in.
Natuurlijk kan ik ook een combinatie maken van een binnen- en een buitenontwerp, zodat je zeker weet datĀ binnen en buitenĀ op elkaar aansluiten.

Het beplantingsplan maak ik in overleg met een hovenier, maar waar mogelijk en wenselijk zal ik proberen zo veel mogelijk planten te hergebruiken.

Het ontwerp kan van een kleine tot een grote investering gaan. Bedenk daarom goed van tevoren wat je voor ontwerp wilt en wat je budget is. Dan kan ik op basis daarvan een ontwerp met jou samen maken.