nienkevanmaris

Biografie in jaartallen

15 dec 1976   Geboren in IJsselstein Utrecht
     

jun 2005
- jun 2008

 
Hoofd Styling bij Woon & Klus Magazine en TuinMagazine
Styliste in beeld
bij Woon & Klus Magazine
Voor de programma's Woon & Klus Magazine en TuinMagazine was ik samen met mijn team verantwoordelijk voor alles wat er ontworpen en gemaakt werd. Daarnaast was ik bij Woon & Klus Magazine ook in beeld als één van de stylistes.

mei 2008
 
Oprichting
High Heel Workout
Doordat ik altijd op hoge hakken te vinden ben en ik daar ook bekend van ben, werd ik gestimuleerd om verder te denken en ben ik op het idee gekomen om vrouwen te leren op hakken te lopen. Uiteraard op een verantwoorde manier, waarbij eerst de juiste spieren getraind worden die je nodig hebt voor het lopen op hakken en daarna gaan de hakken aan en bouwen we dat stuk op vanaf houding, staan, lopen, draaien, tot aan dansen toe.

okt 2011

 
Oprichting 100% non-profit initiatief
Ik hoor erBIJ
Samen met Natalie Dijkgraaf hebben wij het initiatief bedacht om geld in te zamelen voor onderzoek naar het verdwijnen van de bijen. Veel mensen weten niet hoe belangrijk bijen zijn in ons ecosysteem, maar zonder bijen is er geen leven mogelijk op aarde. Vandaar dat wij daar graag iets voor doen. Door de verkoop van BIJzondere honingpotjes en een BIJzonder fraaie verjaardagskalender met foto's van Colijn van Noort proberen wij het geld in te zamelen.

okt 2011
- mei 2012
 
Interieurontwerper in beeld voor SBS-tv-programma Het Snoer Om met Bas Muijs

In 2 dagen tijd werd er bij mensen een deel van hun huis verbouwd, terwijl zij in een hotel verbleven en van niets wisten totdat de ploeg voor de deur stond. Deze mensen waren opgegeven door familie of vrienden, die vervolgens ook mee klusten om het huis op tijd klaar te krijgen voor de bewoners.
Klusteam: Nienke van Maris, interieurontwerper | Rudirick de Jong, electronicastylist | Andree Kiewiet, klusser

okt 2012
- feb 2013
 

Presentatrice voor het SBS tv-programma SmartLife samen met Bas Muijs
SmartLife is een programma dat op zoek gaat naar de leuke gadgets en technische toepassingen van nu en van de toekomst. Bas Muijs richt samen met Rudirick de Jong een SmartHouse in en gaat mee met de installatieservice van de MediaMarkt: de PowerService.
Ik ben ondertussen op zoek naar bijzonderheden op het gebied van interieur en praat met mensen die zich bezighouden met de technieken van de toekomst. En de toekomst kan over 3 maanden zijn, maar ook 2 jaar, of 10 jaar.


apr 2013
 

Stewardess bij KLM
Sinds het afronden van de opleiding reis ik over de hele wereld en beleef ik de meest fantastische avonturen. Deze avonturen kun je lezen via mijn weblog. Op deze manier doe ik overal ter wereld inspiratie op voor alles wat ik doe.